eSPORT på HHX og EUX

Vores eSPORTS-linje er en mulighed for ambitiøse eSPORTSudøvere, at kombinere uddannelse med passion. 

 

Tag enten en 3-årig HHX, der er rettet mod oplevelsesøkonomi, eMarketing og eventskabelse eller en af vores andre HHX-studieretninger og kombiner uddannelsen med eSPORTStræning på højt niveau.

Der er også mulighed for at tage den 2-årige EUX. 

eSPORT kombineret med HHX Oplevelsesøkonomi

Vi anbefaler dig at tage studieretningen ”Oplevelsesøkonomi”, da den er mest oplagt i forhold til eSPORTEN. Du skal have IT på B-niveau, virksomhedsøkonomi på A, sprog og selvfølgelig de andre almindelige HHX-fag som jura, dansk, engelsk osv.

Vi ønsker at give dig de bedste forudsætninger for at arbejde med oplevelsesøkonomi. Du vil deltage i arrangementer og turneringer og du vil opleve at gymnasiet og skolen bakker op omkring dette, så længe vores kontrakt overholdes:

Vi forventer

 • at du møder frisk og veludhvilet op til undervisning og den skemalagte træning (både spiltræning og fysisk træning)
 • at du overholder dine aftaler med skolen – som fx aflevering af stile mv.
 • at du er studieaktiv. Det vil sige, du møder op til timerne, laver lektier og deltager aktivt i undervisningen.

Vi tilbyder til gengæld:

 • Fleksibilitet ift. undervisningen, mødepligt og afleveringer ift. træning og turneringer
 • Undervisning, hvor indholdet afspejler dit valg af Oplevelsesøkonomi og eSPORT som interessefelt.
 • Udarbejdelse af et personligt træningsprogram til motionscenter
 • Gode rammer for eSPORT-træningen, læs: kraftig og god hardware og gode lokaler med mulighed for ophold uden for skolens åbningstider.
 • Samarbejde med professionelle trænere fra eSPORT Service

eSPORT Service tæller folk som Zahid Butt (Copenhagen Games), Michael Rüsz og andre. Der vil være teori og praksis herunder analyse af kampe og cases, træning af disciplin og selvbeherskelse, taktikcoaching, rollefordeling og meget mere.

Sigtet med vores eSPORTS-linje er at bruge din passion for gaming som en katalysator for resten af din uddannelse fremfor at se det som en hindring. 

CS:GO

Vi har valgt at fokusere på eSPORT-grenen CS:GO for at skabe et miljø på højt niveau i dette spil, fremfor at ville tilbyde flere ting på et jævnt niveau. Skulle vi fra nu af og til sommeren 2017 opleve stor interesse for et andet spil (Overwatch, LoL eller andet) vil vi overveje, at tilbyde det også. Kom gerne med din tilkendegivelse.

Tilmelding

Det er let at tilmelde sig eSport på Handelsgymnasiet Ribe – klik her og følg instruktionen.

Mere information

For yderligere information kontakt

Ulrik Rogge
Handelsgymnasiet Ribe
Mobil +45 22 27 83 11
ur@handelsgymnasietribe.dk

For yderligere information om træning mm.

Michael Rüsz
eSPORT Service
Mobil +45 71 46 92 52
mrp@esportservice.dk

Til de bekymrede forældre

Vi kan forestille os, at I forældre har en del spørgsmål på baggrund af det her. Måske synes I, at vi er liiige lovlig innovative …

Derfor har vi lavet en lille FAQ med ofte stillede spørgsmål:

 

eSPORT?! Det er da ikke en sport at spille computer!

 • Det er ikke en fysisk idræt, men det er helt klart en sport med konkurrenceelement, taktik, krav om færdigheder osv. Flere og flere eSPORTklubber bliver da også optaget i DGI. Firmaidræt har også taget eSPORTEN til sig.

Jeg synes i forvejen mit søn/datter spiller alt for meget!

 • På vores eSPORTSlinje ser vi de unges passion for deres eSPORTt som en styrke og ikke et problem. Vi ønsker at bruge det som et middel til at styrke deres uddannelse ved at sætte det i professionelle rammer.
 • Yderligere er det en forudsætning, at eleven deltager aktivt i den øvrige undervisning før man kan deltage i eSPORTSundervisningen.

Bliver man ikke helt isoleret fra andre?

 • Udover det fællesskab med ligesindede som de bliver en del af på skolen, lærer de taktik, strategi, teamwork, og de bliver fordret med faglighed.

Det er da usundt at sidde og spille så meget

 • Seriøse eSPORTSudøvere kræver både fysisk træning og sund kost. Det er svært at holde koncentrationen i lang tid ad gangen, reagere hurtigt og være skarp, hvis man ikke på den ene side er udhvilet og på den anden side også har en fornuftig fysik og ernæring.
 • Der er også et grundlæggende sundhedsaspekt i, at man skal holde ryg mv. trænet, hvis man skal sidde på en kontorstol mange timer om dagen.

Er der ekstra udgifter?

 • Der vil være en ekstra udgift pr. måned. Til gengæld er der inkluderet et sundt dagligt måltid, fri adgang til faciliteterne og tilmelding og organisation af transport til diverse events. Nærmere beløb vil blive udmeldt til informationsmødet i januar/februar.

Vi bor lige lovlig langt fra Ribe …

 • Vi formidler gerne kontakt til nogle ungdomsboliger i byen som ligger i cykleafstand til skolen. Vi stiller også en kontaktperson til rådighed, som altid tager telefonen og kan komme forbi, hvis der skulle være noget.

Kan vi tale med nogle om det her?

 • I har både mulighed for pr. mail eller telefon at tale med lærere tilknyttet eSPORTlinjen eller med en af lederne af eSPORT Service som kommer til at stå for selve træningen.

Men kan man bruge eSPORT til noget?

 • eSPORT – de få bedste kommer til at tjene penge på det her, det er måske fremtidens fodbold, men det er selvfølgelig usikkert. Det, man er sikker på at få, er: Sociale kompetencer, venskaber, viden om sig selv, evne til teamwork - herunder rollefordeling og ledelse, evnen til at tage hurtige beslutninger, evnen til at improvisere, taktisk forståelse, øvelse i at koncentrere sig.

Tøv endelige ikke med at kontakte os, hvis I har flere spørgsmål!