EUX BUSINESS
– din egen vej

Gå alle de veje, du vil

EUX Business er en erhvervsuddannelse, hvor du afslutter fagene på gymnasialt niveau. EUX Business er for dig, der ønsker en erhvervsuddannelse og samtidig vil have muligheden for at læse videre. Uddannelsen tager fire år, og du kan komme ind på EUX allerede efter 9. klasse.

EUX Business 1.del er adgangsgivende (og obligatorisk) til kontor- og finansuddannelserne. Du kan også tage de øvrige hovedforløb inden for handel, detail og event. Efter de to første år på EUX Business, opnår du EUX 1. delsbevis. Med det kan du også læse videre på en række erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser.

EUX Business tager 4 år og består af flere moduler. Grundforløb 1 og Grundforløb 2, der hver har en varighed på 20 uger og udgør det første skoleår. Andet år er et studiekompetenceår, hvor du afslutter en række fag på gymnasiale niveauer. År 3 og 4 er du i praktik i virksomhed - kaldet hovedforløbet. Når du har afsluttet år 4, har du taget en EUX Business. Den praktiske erfaring fra hovedforløbet giver dig en god ballast med i dit videre forløb, hvad enten du vil gøre karriere i virksomhed eller læse videre.

Hvis du ikke kan finde en elevplads, kan du læse videre efter studiekompetenceåret på en af de videregående uddannelser, som EUX Business giver adgang til. Men vi anbefaler, at du gør din EUX helt færdig, inden du vælger at læser videre. For hvis du læser videre efter uddannelsens første to år, er du meget ung i forhold til det uddannelsesmiljø, du kommer ind i på de videregående uddannelser, og du har ikke afsluttet din ungdomsuddannelse, hvis du forlader EUX efter kun to år.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er EUX Business?
EUX Business er en ny uddannelse, der gør dig klar til at læse videre eller tage en praktisk uddannelse allerede efter to år.

Er EUX Business noget for dig?

EUX Business er for dig, der er sulten på livet. Du har drømme og ambitioner for din fremtid, og du ønsker en karriere med indflydelse og ansvar. Du er klar til en uddannelse, der stiller krav til din faglighed, og som forbereder dig til erhvervslivet - også med et internationalt perspektiv. Med en EUX Business er dine muligheder åbne.  

Kan du læse videre med en EUX Business?
Med en EUX Business er din fremtid åben. Du får både grundforløbet til din faglige erhvervsuddannelse, samtidig med at du får en toårig gymnasial eksamen. 

Hvad er adgangskravene?
Du skal have mindst 02 i fagene dansk og matematik fra folkeskolens 9. eller 10. klasse for at søge om optagelse på EUX Business.

Kan du få SU?
Du vil få SU de første to år af uddannelsen. Vælger du herefter at blive elev hos en virksomhed, vil du få elevløn i de to år, du er elev.

EUX Business stiller krav til din faglighed

En EUX Business giver dig to uddannelser i en. Du får både grundforløbet til din faglige erhvervsuddannelse, samtidig med at du får en gymnasial eksamen på blot to år. 

På EUX Business kan du specialisere dig inden for de to linier:

Handel & Ledelse
Administration & Ledelse

 

På 1. år får du følgende fag:
Dansk C, Samfundsfag C, Engelsk C, Erhvervsøkonomi C, Organisation C, Matematik C, IT C, Afsætning C og Erhvevsfag.

På 2. år får du følgende fag:
Dansk A, Virksomhedsøkonomi B eller Matematik B, IT B, Engelsk B og Valgfag C + B (Eks. Innovation, Markedskommunikation, Afsætning B, Samfundsfag).