EUD

– Den korte vej til et fedt job

Gør dine muligheder til virkelighed

Med en EUD er du allerede efter et år klar til en elevplads i erhvervslivet. Du får en uddannelse, der stiller skarpt på dine evner og det, du brænder for at arbejde med, allerede mens du er på skolen. På denne måde er du klar til at bringe dine evner i spil, når du kommer ud i erhvervslivet.

Du får muligheden for at specialisere dig inden for Butik & e-handel og Business to business, som er efterspurgte områder, når du skal ud at arbejde i en butik eller en virksomhed.

Et år i skole og så ud i erhvervslivet

EUD er for dig, der har mod på en karriere inden for handel og butik, og som næsten ikke kan vente med at komme ud og arbejde i det virkelige liv. Du er klar til en uddannelse, som har fokus på det praktiske, og som giver dig mulighed for at vælge netop de fag, du er særligt interesseret i.

Efter kun ét år bliver du en del af erhvervslivet, og efter tre år er du færdiguddannet


 

Linjer på EUD

 

Butik og e-handel

Salgsassistent

Er for dig, der ønsker at arbejde inden for detailhandel, i specialbutikker, i e-handelsbutikker – eller som på sigt ønsker at åbne din fysiske butik eller forretning på nettet.

Fag

Det første halvår skal du arbejde med almene erhvervsfag, hvor du gennem en række spændende temaer, lærer en masse om erhvervslivet. Du skal også have fagene Dansk og Engelsk på niveau D.

På andet halvår skal du have Erhvervsøkonomi C, IT C, Afsætning C, Dansk C, Engelsk C samt arbejde med forskellige spændende projekter, som retter sig mod arbejdet i en butik.

På andet halvår vil du få mulighed for at komme i praktik i en butik fra 3–5 dage.

 

Business to business

Handelsassistent

Hvis du ønsker, at komme til at arbejde med fx salg og markedsføring, indkøb eller logistik i en virksomhed, så er uddannelsen som handelsassistent lige noget for dig.

Fag

Det første halvår skal du arbejde med almene erhvervsfag, hvor du gennem en række spændende temaer lærer en masse om erhvervslivet. Du skal også have fagene Dansk og Engelsk på niveau D.

På andet halvår skal du have Erhvervsøkonomi C, IT C, Afsætning C, Dansk C, Engelsk C samt arbejde med forskellige spændende projekter, som retter sig mod arbejdet i en virksomhed.

På andet halvår vil du få mulighed for at komme i praktik i en virksomhed fra 3–5 dage.


 

Ofte stillede spørgsmål

 

Er EUD noget for mig?

EUD er for dig, der er serviceorienteret, har mod på en karriere inden for handel og butik, og som næsten ikke kan vente med at komme ud og arbejde i det virkelige liv. Du er klar til en uddannelse, som har fokus på det praktiske, og som giver dig mulighed for at vælge netop de fag, du er særligt interesseret i.

 

Hvad kan jeg blive: Butik og e-handel

Linjen ruster dig til at stå i butik og til at stå for drift af online-butikker. Du kan gøre karriere som fx salgsassistent inden for modetøj, elektronik, smykker, kosmetik, bolig eller bøger.

 

Hvad kan jeg blive: Business to business

Hvis du ønsker, at komme til at arbejde med fx salg og markedsføring, indkøb eller logistik i en virksomhed, så er uddannelsen som handelsassistent lige noget for dig.

 

Hvad er adgangskravene?

Du skal have mindst 02 i fagene dansk og matematik fra folkeskolens 9. eller 10. klasse for at søge om optagelse på EUD.

 

Kan jeg få SU?

Det første år modtager du SU. Herefter kommer du i lære som elev, hvor du får elevløn.