EUD
– om den nye uddannelse

Gør dine muligheder til virkelighed

Med en EUD er du allerede efter et år klar til en elevplads i erhvervslivet. Du får en uddannelse, der stiller skarpt på dine evner og det, du brænder for at arbejde med, allerede mens du er på skolen. På denne måde er du klar til at bringe dine evner i spil, når du kommer ud i erhvervslivet.

Du får muligheden for at specialisere dig inden for Butik & e-handel og Business to business, som er efterspurgte områder, når du skal ud at arbejde i en butik eller en virksomhed.

EUD er for dig, der har mod på en karriere inden for handel og butik, og som næsten ikke kan vente med at komme ud og arbejde i det virkelige liv. Du er klar til en uddannelse, som har fokus på det praktiske, og som giver dig mulighed for at vælge netop de fag, du er særligt interesseret i. Efter kun ét år bliver du en del af erhvervslivet, og efter tre år er du færdiguddannet.  

Den korteste vej til erhvervslivet

Efter kun et år er du klar til en elevplads i erhvervslivet. På EUD kan du studere Butik og e-handeleller Business to business. Her kan du se, hvilke fag du skal have på de to forskellige fagretninger.

Linjer på EUD

Butik og e-handel
På første halvår skal du have Almene erhvervsfag, Dansk D og Valgfag. På andet halvår skal du have Erhvervsøkonomi C, IT C, Afsætning C, Engelsk D, Specialiserende erhvervsfag som dekoration, priskalkulation, butiksindretning samt valgfag.

Business to business
På første halvår skal du have Almene erhvervsfag som kommunikation, samarbejde, miljø & ergonomi, Dansk C samt Valgfag. På andet halvår skal du have Erhvervsøkonomi C, IT C, Afsætning C, Engelsk C, Specialiserende erhvervsfag som dekoration, priskalkulation og butiksindretning samt valgfag.

På begge linjer vil du få en 2-årig praktikperiode efter det første år. Her specialiserer du dig inden for Butik og e-handel eller Business to business ude i en butik eller en virksomhed.

Ofte stillede spørgsmål

Er EUD noget for dig?
EUD er for dig, der er serviceorienteret, har mod på en karriere inden for handel og butik, og som næsten ikke kan vente med at komme ud og arbejde i det virkelige liv. Du er klar til en uddannelse, som har fokus på det praktiske, og som giver dig mulighed for at vælge netop de fag, du er særligt interesseret i. 

Hvad kan du blive?

Butik og e-handel
Linjen ruster dig til at stå i butik og til at stå for drift af online-butikker.
Du får mulighed for at gøre karriere som eksempelvis salgsassistent inden for modetøj, elektronik, smykker, kosmetik, bolig eller bøger.

Business to business
Linjen giver dig adgang til en stilling inden for handel mellem virksomheder. 
Du får mulighed for at gøre karriere som eksempelvis handelsassistent, indkøbsassistent og logistikassistent.

Hvad er adgangskravene?
Du skal have mindst 02 i fagene dansk og matematik fra folkeskolens 9. eller 10. klasse for at søge om optagelse på EUD.

Kan du få SU?
Det første år modtager du SU. Herefter kommer du i lære som elev, hvor du får elevløn.

Er du nysgerrig?
Kom til Åbent Hus tirsdag den 17. januar, 15.30-18.30, og lørdag den 21. januar, 10.00-14.00, og hør mere om uddannelsen.

 

Hvad er adgangskravene

Du skal have mindst 02 i fagene dansk og matematik fra folkeskolens 9. eller 10. klasse for at søge om optagelse på EUD.

Skolens eksamens-bestemmelser for uddannelsen kan du hente her.

Lokal uddannelsesplan

Erhvervsuddannelserne på Handelsgymnasiet Ribe er beskrevet i den lokale undervisningsplan.